Hva er åreknuter?

Alle kan få åreknuter, men noen er mer utsatt enn andre.
 
Vi vet at under en graviditet, vil mer væske være i kroppen. Dette gir økt belastning på de blodårene som skal transportere blod fra beina tilbake til hjertet (vener). Også mye stående arbeid og overvekt, vil gi en slik økt belastning på venene. 
I tillegg vet vi at det er slik at arv har mye å si. Om dine foreldre var plaget med åreknuter, vil du ha en større risiko for å få det. 

Det er mange som bruker støttestrømper. Disse kan hjelpe mot hevelse og tyngdefølelsen. De vil ikke gjøre noe med åreknutene som allerede er der. 

Fra gammelt av har åreknuter blitt operert ved at man har kirurgisk fjernet den syke blodåren. Dette medførte ofte sykehusinnleggelse, og gjerne flere ukers sykemelding. 
Med de nye behandlingsmetodene vi har ved Bergen Venesenter, kan den syke blodåren i stedet lukkes. Kun ved hjelp av små nålestikk. 

For å forstå hvordan åreknuter dannes, har vi lagt en video her fra NHS. NHS er det offentlige helsevesenet i England. Her forteller de om hvordan åreknuter (varicose veins) dannes:


Sidekart

Artikkelkategorier

Kontakt oss