Behandling


Bredt behandlingstilbud for åreknuter
Vi behandler og fjerner åreknuter med moderne metoder som medisinsk lim, steam, skum, radiofrekvens og heklenål. Behandlingen er skånsom, uten operasjonssår.
Våre karkirurger har stor erfaring innen moderne åreknutebehandling.


Trygg behandling
Vi undersøker og behandler alle typer åreknuter, og alle pasienter undersøkes med ultralyd for kartlegging i forkant av behandlingen. Selve behandlingene utføres skånsomt via små innstikk i huden, og etterlater seg derfor ingen operasjonssår.

Individuell behandling
Hver behandling er forskjellig, og våre karkirurger vil vurdere hvilken behandlingsmetode 
som passer for hver enkelt pasient. Det er vanlig å kombinere to eller flere behandlingsmetoder for å få et optimalt resultat, og behandlingsopplegget skreddersys til hver enkelt pasient.

Vi tilbyr følgende behandlinger for åreknuter:

 
Åreknutebehandling med steam
Skånsom og effektiv behandling av åreknuter. Vanndamp settes kontrollert inn i blodåren, slik at denne vil lukkes helt. Dette er moderne behandling av åreknuter, og virker etter samme prinsipper som laser og radiofrekvens. Ikke behov for å kirurgisk fjerne blodåren, da denne vil klappe sammen. 

Åreknutebehandling med radiofrekvens
Vi benytter i noen tilfeller radiofrekvensbehandling. Prinsippet er mye likt vanndamp, ved at blodåren vil utsettes for varme og lukkes. Denne metoden brukes på utvalgte tilfeller, eller etter pasientens ønske. 

Åreknutebehandling med medisinsk lim
Vi benytter noen ganger medisinsk lim, som behandlingsform. Blodåren vil da lukkes helt. Slik medisinsk lim har vært i bruk i over 50 år, og en en trygg og god behandling. 

Åreknutebehandling med skleroterapi
Vi benytter hyppig skleroterapi som tilleggsbehandling der det er små karnøster. Et blodåre-irriterende stoff (Aethoxysclerol) settes inn i nøstet, og vil irritere blodåreveggen. Blodåren vil da klebe seg sammen for godt. 

Åreknutebehandling med heklenålsfjerning
Ofte brukes heklenålsteknikk, som et supplement til annen behandling. Denne behandlingen sikrer et bedre kosmetisk resultat. 


 

shutterstock_321240422Lokalbedøvelse
Alle inngrep gjøres med lokalbedøvelse, og det er aldri behov for narkose.

Kort rekonvalesens
Rekonvalesenstiden er kort, og som oftest er det ikke nødvendig med sykemelding.

Kosmetisk overlegent
Som regel får man ingen operasjonssår som følge av behandlingen!

Liten belastning 
Det er lite belastning fra inngrepet, og som en følge av dette kan behandlingen tilbys til pasienter som ikke har får tilbud om tradisjonell behandling av åreknuter vedoffentlige sykehus grunnet høy alder eller tilleggssykdommer. Det er heller ikke nødvendig å bruke blodfortynnende medisiner eller endre på eksisterende medisinbruk.