Heklenålsfjerning

Heklenålsbehandling er "minikirurgi" gjennom et nålestikk mot åreknuter
Denne metoden brukes ofte når det er større synlige åreknuter. Det er sjeldent hovedmetoden, men ofte et tillegg til varme- eller lim-behandling.  

Hva er heklenålsbehandling:
heklenålBehandlingen foregår ved at kirurgen setter lokalbedøvelse i området som skal behandles, og stikker så et hull på huden med en nål. 
Deretter brukes et kirurgisk instrument, som ligner en heklenål, til å trekke ut litt av åreknuten. Ofte vil kirurgen gjenta dette flere steder, for å sikre et kosmetisk godt resultat.

Når blodåren blir brutt flere steder, vil det ikke gå blod gjennom den lengre. Den vil da gå til grunne, og falle sammen.  
 
Det vil ikke være nødvendig å sy på huden, ettersom åpningen kun er på noen milimeter.  

Etterbehandling:
For at det skal være minst mulig blod i blodåren etter behandlingen, anbefaler vi at det brukes støttestrømpe klasse I, det kan kjøpes og tilpasses hos bandasjist.  
Jobst trykkstrømpebukse hg 25-30mg er også et alternativ. 
Strømper eller trykkstrømpebukse bør brukes kontinuerlig i en uke.

Trykkstrømper reduserer også åreirritasjon, pigmentdannelse og bedrer hudens blodgjennomstrømning.
Sykemelding er ikke nødvendig. De aller fleste kan være i arbeid og i normal aktivitet, men hard trening bør unngås første 1-2 døgn.
 
Bivirkninger:
Lokal svie kan forekomme under behandlingen. Denne er kortvarig. 

Etter at trykkstrømper tas av vil det ofte være blå/gul og rød misfarging av huden der behandlingen er utført. Der hvor evt blodåren ikke er klappet sammen fullstendig vil det kunne dannes kuler av levret blod, disse forandringer bedres med tiden, noen ganger over flere mnd. Enkelte ganger kan det være aktuelt å fjerne levret blod, utføres med et lite innstikk i huden. 
Pigmentforandringer kan forekomme, men er som regel forbigående.
 

Sidekart

Artikkelkategorier

Kontakt oss